Araştırma Ekibi

Doç. Dr. Emre ALP

Havza Yönetimi
Su-Enerji-Gıda Bağı
Çevre Yönetimi ve Politikası
Çevre Ekonomisi 
Yayılı Kirlilik
Su Kalitesi Modellemesi
Havza Yönetiminde CBS ve UA
Risk Değerlendirmesi
E-mail: emrealp@metu.edu.tr

AVESIS ResearchGate Scholar Scopus ORCID Web of Science

Zeynep Özcan
Doktora Öğrencisi

ODTÜ Çevre Mühendisliği’nde doktora öğrencisidir. Doktora çalışmasını “İklim Değişikliği Odaklı Su-Enerji-Gıda-Ekosistem Bağı” üzerine sürdürmektedir. Kasım 2021 – Eylül 2022 tarihleri arasında “Sürdürülebilir Su Yönetimi İçin Yeni Bir Yaklaşım: Su-Enerji-Gıda-Ekosistem Bağı Çerçevesine Döngüsel Ekonomi Yaklaşımının Entegrasyonu” isimli TÜBİTAK projesinde proje asistanı olarak görev almıştır. Ayrıca, 2014 – 2019 yılları arasında sırasıyla “Tarımsal Yayılı Kirliliğin ve Kontrol Alternatiflerinin SWAT Modeli ile Değerlendirilmesi”, “Türkiye’de Arıtma Çamuru Yönetimi ve Eylem Planı Hazırlanması (TAÇYEP)”, “Kuzey Ege, Küçük Menderes ve Doğu Akdeniz Havzaları Kuraklık Yönetim Planının Hazırlanması”, “Sakarya Havzası’nda Su, Enerji ve Gıda Bağı’nın Değerlendirilmesi” projelerinde proje asistanı olarak görev almıştır. ArcGIS, QGIS, SWAT, SWAT-CUP, MATLAB, WEAP, LEAP ve WRF kullandığı programlar arasındadır. Havza Modellemesi, Su-Enerji-Gıda-Ekosistem Bağı, Sürdürülebilir Su Yönetimi, Su Kalitesi ve İklim Değişikliği ilgilendiği alanlar arasındadır.

AVESIS ResearchGate Scholar Scopus ORCID Web of Science

Bilge İrem Yapan
Yüksek Lisans Öğrencisi

ODTÜ Çevre Mühendisliği’nden 2021 yılında mezun olan Bilge İrem Yapan, şu anda aynı üniversitede yüksek lisans öğrencisidir. Aynı zamanda araştırma görevlisi olarak görev yapmakta olup, Kasım 2021’den beri “Sürdürülebilir Su Yönetimi İçin Yeni Bir Yaklaşım: Su-Enerji-Gıda-Ekosistem Bağı Çerçevesine Döngüsel Ekonomi Yaklaşımının Entegrasyonu” isimli TUBİTAK projesinde proje asistanıdır. Su kalitesi, su enerji-gıda bağı, döngüsel ekonomi, suyun yeniden kullanılması, sürdürülebilir su yönetimi, su ve atıksu arıtımı ilgilendiği alanlar arasındadır.

AVESIS

Esin Yandımata
Yüksek Lisans Öğrencisi

Esin Yandımata, ODTÜ Çevre Mühendisliği lisansını ve Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama yan dal programını 2022 yılında tamamlamıştır. Lisans yıllarından itibaren proje asistanı olarak görev almakta ve halen “Sürdürülebilir Su Yönetimi İçin Yeni Bir Yaklaşım: Su-Enerji-Gıda-Ekosistem Bağı Çerçevesine Döngüsel Ekonomi Yaklaşımının Entegrasyonu” isimli TÜBİTAK projesinde çalışmaktadır. Aynı zamanda araştırma görevlisi olarak görev almaktadır. Havza yönetimi ve çevresel modelleme ilgi alanlarından bazılarıdır.

AVESIS ORCID

Ece Demir
Yüksek Lisans Öğrencisi

ODTÜ Çevre Mühendisliği’nden 2022 yılında mezun olan Ece Demir, aynı üniversitede yüksek lisans öğrencisidir. Kasım 2021 tarihi itibari ile “Sürdürülebilir Su Yönetimi İçin Yeni Bir Yaklaşım: Su-Enerji-Gıda-Ekosistem Bağı Çerçevesine Döngüsel Ekonomi Yaklaşımının Entegrasyonu” isimli TUBİTAK projesinde proje asistanlığı yapmaktadır. İlgi alanları arasında SEGE bağı, döngüsel ekonomi, sürdürülebilir tarım uygulamaları, suyun yeniden kullanımı, havza yönetimi ve coğrafi bilgi analizi bulunmaktadır.

Buse Berfin Kart
Yüksek Lisans Öğrencisi

Buse Berfin Kart, 2022 yılında aynı alanda lisans eğitimini tamamladığı ODTÜ Çevre Mühendisliği bölümünde yüksek lisans öğrencisidir. Yüksek lisans eğitiminin yanında “Sürdürülebilir Su Yönetimi İçin Yeni Bir Yaklaşım: Su-Enerji-Gıda-Ekosistem Bağı Çerçevesine Döngüsel Ekonomi Yaklaşımının Entegrasyonu” adlı TÜBİTAK projesinde proje asistanıdır. Buse’nin ilgi alanları arasında su kaynakları yönetimi, sürdürülebilir kalkınma, çevre politikaları ve döngüsel ekonomi bulunmaktadır.

Abdelrahman Habash
Yüksek Lisans Öğrencisi

Abdelrahman Habash, ODTÜ Çevre Mühendisliği 2022 yılı lisans mezunları arasındadır ve aynı fakültede yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Lisans öğrencisi olarak üçüncü sınıftan bu yana yaklaşık iki yıldır farklı çevresel araştırma alanlarında çalışma deneyimine sahiptir, ancak şu anki yüksek lisans ve araştırma çalışmalarında ağırlıklı olarak havza yönetimi, çevresel ve ekonomik alanlarda yapay zeka ve makine öğrenimi modelleme uygulamaları ile ilgilenmektedir. Ek olarak yöneylem araştırması kapsamında çok amaçlı optimizasyon ve çevre araştırmalarında Su-Enerji-Gıda-Ekosistem Bağı yaklaşımını odaklayan bir projede yer almaktadır.

Selin Şipal
Lisans Öğrencisi

ODTÜ Çevre Mühendisliği’nde lisans öğrencisi olan Selin Şipal, 2022 yılından beri “ODTÜ Kampüsünde Sürdürülebilir Su Yönetimi” projesini yürütmektedir. 2022 yılından beri “Sürdürülebilir Su Yönetimi İçin Yeni Bir Yaklaşım: Su-Enerji-Gıda-Ekosistem Bağı
Çerçevesine Döngüsel Ekonomi Yaklaşımının Entegrasyonu
” isimli TÜBİTAK projesinde bursiyerdir. Su kalitesi, havza yönetimi, sürdürülebilirlik ve SEGE bağı ilgilendiği alanlar arasındadır.

Su Kunt
Lisans Öğrencisi

Su Kunt, ODTÜ Çevre Mühendisliği’nde lisans öğrencisidir. 2022 yılından bu yana, Yeni Nesil 3D Yazıcı Üretim Teknolojileri Platformu, TÜBİTAK projesinde proje asistanı olarak projenin çevresel etkililerinin değerlendirilmesi üzerine çalışmaktadır. İlgi alanları sürdürülebilirlik, LCA, karbon ayak izi ve akıllı su sistemleridir.

İlksen Şenocak
Lisans Öğrencisi

İlksen Şenocak Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Çevre Mühendisliği öğrencisidir. Lisans araştırmacısı olarak “Su Odaklı Eko-Kentlerde Sürdürülebilir Su Yönetimi: Yeni Paradigmaların Değerlendirilmesi” projesinde 2022 yılından beri çalışmaktadır. Coğrafi Bilgi Sistemleri, Uzaktan Algılama, sürdürülebilirlik, yayılı kirlilik ve yağmur suyu yönetimi ilgi alanlarıdır.